Home > Ondanks staking toch auto’s geproduceerd bij Nedcar

Ondanks staking toch auto’s geproduceerd bij Nedcar

jan 12, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Niet in die aantallen als op een gebruikelijke werkdag (ruim 300 stuks), maar toch. “Wij zijn blij, ook al draaien we niet op volle toeren”, vertelde een woordvoerder van VDL Nedcar. Vrijdag, een dag waarop doorgaans toch wat meer verloven zijn ingepland, ging de productie door de staking nog helemaal plat. Maandag waren er – ondanks zo’n 900 stakende afwezigen – toch voldoende handen aan de band. Al met al zijn er door de twee stakingsdagen ‘maar’ zo’n 400 auto’s minder geproduceerd dan gepland.

BMW bevestigde maandag dat het een deel van de orderportefeuille van VDL Nedcar heeft overgeheveld naar Oxford. “De hoofdredenen daarvoor zijn inderdaad de stakingen”, aldus FrankWienstroth, spreekbuis namens het productieteam. “Wij willen onze klanten niet teleurstellen met een mogelijk latere leverdatum. Gelukkig hebben wij een flexibel productiesysteem, dat het mogelijk maakt om op korte termijn met orders te schuiven tussen fabrieken.”

Wienstroth wil geen aantallen noemen, noch speculeren over de gevolgen van mogelijk nieuwe stakingen in Born. “Daarover doen wij geen uitspraken.”

Het perspectief op een snel cao-akkoord in de metaalsector lijkt vervlogen, nu verkenningen tussen bonden en werkgeversorganisaties afgelopen weekend op niets zijn uitgelopen. De bonden eisten tevergeefs dat de werkgevers hun eindbod loslieten.

De cao-strijd verhardt. De bonden hebben aangegeven door te gaan met estafette-stakingen totdat er een akkoord is.

Bron: 1Limburg Nieuws