Home > LIVE: Weerter politiemol voor de rechter

LIVE: Weerter politiemol voor de rechter

jan 12, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Justitie denkt dat Mark geheime politie-informatie heeft verkocht aan criminelen. Net als zijn vermeende handlanger Mark S., staat de Weertenaar dinsdag voor het hekje in een zogeheten pro-formazaak.

M. heeft volgens justitie als politieman duizenden pagina’s vertrouwelijke onderzoeksinformatie gekopieerd uit het politiesysteem. Hij verkocht die informatie via mail en op USB-sticks.

Door fouten van de politie kon M. jarenlang zijn gang gaan. De man uit Weert werkte in een vertrouwensfunctie terwijl hij nog niet aan de vereisten daarvoor voldeed. Toen hij van die taken werd gehaald, werden zijn autorisaties niet ingetrokken, waardoor hij nog steeds bij de vertrouwelijke gegevens kon.

De rechter kijkt dinsdag onder meer of het voorarrest van M. wordt verlengd en naar de stand van zaken in het onderzoek tegen hem.

Tot nu toe heeft Mark M. altijd zijn mond gehouden. Maar één ding is zeker: als de mol gaat praten, leest u dat hier als eerste. Verslaggevers van Dagblad de Limburger houden u met tweets vanuit de rechtszaal op de hoogte. Van minuut tot minuut.

Meer achtergronden over de verdachten en hun kompanen vindt u dinsdag in de papieren krant.

– – – 

Bron: 1Limburg Nieuws