Home > 1Lunch: Zal de politiemol echt niet naar Oekraïne vluchten?

1Lunch: Zal de politiemol echt niet naar Oekraïne vluchten?

jan 12, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Bij een inval in een woning in Melick heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit twee puppy’s in beslag genomen. De diertjes waren onvoldoende ingeënt en hadden niet de juiste papieren. De politie viel de woning binnen na een tip over illegale import van honden. De diertje verkeren volgens de politie in goede gezondheid.

In een woning in Rimburg is de politie vandaag druk bezig met het onderzoek in een oude moordzaak. Twintig jaar geleden is in dat huis mogelijk een man uit Landgraaf om het leven gebracht. Politiemensen zijn in de woning op zoek naar sporen. In 2013 werd al eens tevergeefs naar het lichaam van de man gezocht in een groeve op de Teverenerheide, net over de grens in Duitsland.

In een moeilijke periode in haar leven riep Chantal Janzen de hulp in van een psycholoog. “Ik voelde me zo klein en kwetsbaar, dat ik het liefst met een bivakmuts in een hol was gekropen. Dus nu ben ik met iemand aan het praten, professioneel dus. Dat helpt”, vertelt ze openhartig.

Door de  zijn de angst en onrust weer terug bij jachthavenondernemers in Midden-Limburg. “Ik hoop niet dat dit het begin is van een hoop nieuwe ellende. Na zaterdag zijn we weer superalert, en inmiddels beschikken we over een hypermodern camerasysteem. Meer kun je niet doen”, zegt Sjors Winkelmolen – in zijn jachthaven in Ohé en Laak werd in december 2014 brand gesticht.

Ook tijdens de eerste openbare zitting voor de rechtbank houdt politiemol Mark M. zijn kaken – op één kort moment na – stijf op elkaar. De 29-jarige verdachte uit Weert kopieerde volgens justitie duizenden pagina’s aan vertrouwelijke informatie uit het politiesysteem. Hij zou met de verkoop van deze informatie aan criminelen zo’n 824.000 euro verdiend hebben.

Maastrichtse kasteleins zijn boos. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake had een persconferentie beloofd waarin de cafébazen ook hun zegje zouden kunnen doen over het schenken van bier in plastic tijdens carnaval. In plaats daarvan maakte ze een eind aan de discussie door het besluit op Facebook te posten. Binnen de Singels geldt tijdens carnaval: binnen glas, buiten plastic.

Bron: 1Limburg Nieuws