Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Winnaar André Gingras Award maakt danssolo voor wereldkampioen breakdance
woensdag 13 januari 09:15

De ster van de Braziliaans-Nederlandse choreograaf Guilherme Miotto is rijzende. In 2015 won hij de André Gingras Award voor makers die artistiek risicovol en inventief buiten de gebaande paden durven te bewegen én werd de solo Rise Up, speciaal gemaakt voor meervoudig wereldkampioen breakdance Menno van Gorp, genomineerd voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie’. Deze bijzondere solo is op zaterdag 16 januari om 20.30 uur te zien in AINSI te Maastricht.

“In Rise Up creëert Menno van Gorp een wonderlijk niemandsland tussen de aardse breakdancebewegingen met zijn energieke erupties, en de mens die zich simpelweg lijkt te willen verheffen. Hij komt daarmee op imposante wijze tot de kern van de dans. Indrukwekkend, die strijd tussen opstijgen en landen; tussen lichaam en geest.” (Juryrapport Zwaan nominatie / Menno van Gorp)

Guilherme Miotto maakte Rise Up voor het CaDance Festival 2015, nadat hij in 2014 indruk maakte met het verrassende stuk Gefallen voor twee b-boys. In een schimmige tussenwereld stuwt de tijd de danser voort. Constant zoekend naar balans wordt elke aanzet zichtbaar. De zwaartekracht krijgt steeds meer vat op het bewegende lichaam, maar opgeven is geen optie. In Rise Up wordt het hart van Menno’s danstaal blootgelegd en krijgen we een onverwachte kant van zijn waanzinnige capaciteiten te zien.

Bekijk de trailer: https://vimeo.com/147003708

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Guilherme Miotto

Ainsi

Rise Up

Het weer in Limburg
vrijdag 19 juli 08:16 Zwaar bewolkt Maastricht 17.0 °C WZW 2 Min: 15 Max: 23
Evenementen