Home > Undercoveragenten gingen op vakantie met politiemol

Undercoveragenten gingen op vakantie met politiemol

jan 13, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Die lokten hem uiteindelijk in de val. Dat melden Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad op basis van bronnen die kranten hebben geraadpleegd. 

De man en de vrouw met de verzonnen namen Klaas Werner Jacobs, een diamanthandelaar, en zijn partner Monika vlogen op 15 september met hetzelfde toestel van Schiphol naar Willemstad en papten daar met het stel aan. Uit een reconstructie in de kranten blijkt hoe het contact tussen de twee stellen op Curaçao tot stand kwam, hoe ze daar vertier zochten en wat ze zoal bespraken. Zo deed Mark M. zijn vakantiemaatje uit de doeken dat de politie wel eens infiltranten inzette om boeven te vangen. 

Justitie zette in september de undercoveractie op toen bleek dat Mark M. en zijn Oekraïense vrouw hadden gekozen voor een vakantie op Curaçao. De undercovers kregen Mark M. binnen veertien dagen zo ver dat hij, terug in Nederland, in de politiesystemen zocht naar de informatie die zijn vakantievriend graag over hemzelf en een zakenpartner had. Mark M. en pseudokoper Jacobs wisselden de informatie op maandag 28 september uit in de buurt van Best. 

Het Openbaar Ministerie is ervan overtuigd dat Mark M. van zeker 48 anderen wel geld heeft aangenomen. Zij zouden hem 5.000 euro hebben betaald in ruil voor een abonnement op gevoelige politie-informatie. Voor een maandelijkse update vroeg M. 1.000 euro. In totaal zou hij 824.000 euro hebben verdiend.

Bron: 1Limburg Nieuws