Home > Dione de Graaff: ‘Ik zie Dumoulin wel winnen in Rio’

Dione de Graaff: ‘Ik zie Dumoulin wel winnen in Rio’

jan 13, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De NOS Studio Sport-presentatrice heeft alle vertrouwen in de wielrenner uit Maastricht.

Zo zal het haar niets verbazen als hij wordt verkozen tot Sportman van 2016. “Pin me niet vast op sportprognoses want daarmee sla ik vaak de plank mis. Dumoulin heeft alles in zich om een zeer succesvol klassementsrijder te zijn. Naast ongelooflijk veel talent en strijdlust is nuchterheid zijn grote kracht.”

“Maar ik verwacht niet dat hij zijn pijlen richt op de Tour de France, eerder op de Giro d’Italia in combinatie met de wegwedstrijden op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.”

In datzelfde interview vertelt De Graaff dat ze niet is veranderd door de stalker uit Landgraaf. Ze werd een jaar lang – van eind april 2013 tot en met begin juli 2014 – door een 52-jarige man uit Landgraaf met de dood bedreigd en gestalkt.

De man werd vorig jaar veroordeeld en kreeg tbs met dwangverpleging. Hij verkeerde in de veronderstelling dat hij een liefdesrelatie met de presentatrice had en stuurde haar 124 e-mailberichten. Eén mail had in elk geval een zeer dreigende toon. “Dione, mot jou ergens tegen komen: maak je af; kan wel als t moet”, schreef P.

“Ik ben daardoor gelukkig niet veranderd. Laat staan dat ik nu een tikje argwanend op straat loop. Ook omdat ik niet bang ben aangelegd en oernuchter ben.”

“Zo kijk ik ook terug op dat vervelende gedoe met die stalker. In onze samenleving struinen nu eenmaal enkele rare mensen rond en dan kan je helaas de kans lopen dat je ongevraagd met zo’n figuur te maken krijgt.”

Bron: 1Limburg Nieuws