Home > 1Lunch: Raadsel van Rimburg langzaam ontrafeld

1Lunch: Raadsel van Rimburg langzaam ontrafeld

jan 13, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Vlak voor zijn arrestatie vierden politiemol Mark M. en zijn vrouw Elena vakantie op Curaçao. Twee undercoveragenten namen hetzelfde vliegtuig en lokten de Weertenaar in de val. M. trapte erin, verkocht zijn ‘vakantiemaatje’ geheime informatie uit het politiesysteem en werd een dag later opgepakt.

In een sportschool in Heerlen heeft de politie een grote hoeveelheid drugs en drie wapens gevonden. Ook lag er 123.000 euro cash geld. De sportschool werd volgens de politie gebruikt als distributiecentrum voor drugs. Verkopers konden daar hun voorraad ophalen en verkopen. De eigenaar van de sporthal en zijn broer zijn opgepakt.

Stukje bij beetje wordt er steeds meer duidelijk over . Het zou te maken hebben met de verdwijning van de 38-jarige Perry B in 1996. Het verhaal ging destijds dat hij op wereldreis was gegaan, maar daar keerde hij nooit meer van terug. De politie vermoedt nu dat Perry in zijn ouderlijk huis vermoord is. In het dorp gaan geruchten dat zijn jongere broer Patrick meer van de verdwijning weet…

Na jaren puzzelen en nadenken heeft Gulpenaar André Köppen een nieuw glas ontwikkeld, speciaal voor het proeven van bier. Bij bierproeverijen werd namelijk, bij gebrek aan een echt bierproefglas, gebruik gemaakt van een speciaal wijnglas. En dat vond Köppen eigenlijk niet kunnen. Dus ontwierp hij een neutraal bierproefglas om bier, van welk merk dan ook, goed te kunnen beoordelen en vergelijken.

De afscheidsconcerten van K3 in Maastricht zijn uitverkocht. Voor de zes shows op 23 en 24 januari in het MECC zijn geen kaarten meer te krijgen. Maar fans zonder kaartje hoeven niet te treuren; Karen, Kristel en Josje geven nog zes concerten in Nederland. Tijdens de shows worden de opvolgers – Hanne, Marthe en Klaasje – aan het publiek voorgesteld.

In een appartementencomplex in Tegelen brak vanochtend brand uit. De brandweer rukte met meerdere wagens uit. Eén persoon raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een andere persoon had last van de ingeademde rook. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Bron: 1Limburg Nieuws