Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Mooswiefkrènskes make op de Woensdagmarkt
woensdag 13 januari 19:15

Ieder jaar maakt groenteman Chris Meijer voor de Tempeleers de officiële Mooswiefkrans die op zaterdag vóór de machtsoverdracht om de nek van het Mooswief op de Markt wordt gehangen. Op de Woensdagmarkt van vandaag woensdag 13 januari liet Chris zien hoe u zelf een Mooswiefkrans maakt.

Op het food-plein van de vernieuwde Woensdagmarkt gaf Chris Meijer vanaf 11.00 uur vanmorgen een workshop Mooswiefkrènskes make aan leerlingen van de praktijkschool Terra Nigra in Maastricht. Hij leerde hen om met verse groenten een kleine versie van de Mooswiefkrans te maken.

Onder het genot van een rood, geel, greun hapje van chef-kok Harry en live carnavalsmuziek ging de jeugd aan de slag om diverse kransen te maken. De kransen die de leerlingen van de Terra Nigra school hebben gemaakt zijn te koop bij de groentekraam van Meijer Scharis voor €11,11. De opbrengst gaat naar de kinderactiviteiten van de Tempeleers.

Iets na de klok van twaalf werden de kransenmakers verrast door een bezoek van de kersverse Hoeglöstegheid vaan Mestreech, prins Bastiaan dn Ierste en zijn Tempeleers die samen met wethouder Jack Gerats de verrichtingen van Chris en de leerlingen kwamen beoordelen.

Volgens Prins Bastiaan d’n Ierste waren het stuk voor stuk prachtige exemplaren. Hij noemde het vakwerk dat was afgeleverd en ging op de bres voor verse groenten.

Na het opspelden van enkele decoraties aan onder meer de marktmeesters, kok Harry en de kransenmakers werd onder het genot van een hapje van de chef-kok en een drankje nog even nagepraat en werd de afspraak gemaakt dat het Mooswiefkrènskes make een jaarlijks gebeuren zal worden.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

De Tempeleers

Woensdagmarkt

Mooswief

Het weer in Limburg
woensdag 17 juli 19:00 Zwaar bewolkt Maastricht 22.6 °C ONO 2 Min: 11 Max: 23
Evenementen