Home > Nu of Nooit-bands spelen op Eurosonic Noorderslag

Nu of Nooit-bands spelen op Eurosonic Noorderslag

jan 14, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Het gaat om Storksky (Sittard, winnaar Nu of Nooit 2015), Jick Munro & The Laserbeams (Maastricht, winnaar Nu of Nooit 2014) en The Blackwater Experience (Horst).

Ieder jaar staan op ESNS – dat woensdag begon en nog tot en met zaterdag duurt – verschillende landen in de spotlights om hun muziektalent te laten zien aan zo’n drieduizend Europese muziekprofessionals. 

De Euregionale showcase, op initiatief van Stichting Popmuziek Limburg (SPL) en het Huis voor de Kunsten Limburg (HKL), vindt plaats in het Groningse café de Drie Gezusters. Dat bands van Nu of Nooit op ESNS staan komt niet vaak voor, zegt popconsulent Paul Moerel van HKL.

“De huidige bands zijn onder andere zeer talentvol, hebben veel podiumervaring en denken goed na over hoe ze hun act presenteren. Zo is Jick Munro dit jaar geboekt voor de Zwarte Cross. En Storksky maakte tijdens Nu of Nooit een grote indruk bij de jury, popliefhebbers en programmeurs. Nog nooit was iedereen het er zo unaniem over eens dat zij moesten winnen.”

Op deze Europese showcase kunnen bands muziekprofessionals uitnodigen om te komen kijken, legt Moerel uit. “Op ESNS kunnen ze netwerken, het staat goed in hun portfolio en geeft een kwaliteitskeurmerk aan een band.”

Bron: 1Limburg Nieuws