Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Bonnefanten College overhandigt schoolcarnavalslied aan Bastiaan d'n Ierste
donderdag 14 januari 13:15

Leerlingen van het Bonnefanten College overhandigden vanmiddag in de aula van de school het eerste exemplaar van carnavalslied ‘Niks hèlt us tege’ aan Stadprins Bastiaan d’n Ierste.

Een aantal onderbouwleerlingen schreef samen met de muziekdocenten het lied dat is geïnspireerd op het motto van de school: ‘Niets houdt je tegen’. Het lied is door leerlingen ingespeeld en ingezongen bij Soundstudio KOKU Gronsveld en uitgebracht op cd.

Het lied is de finale van een samenwerking tussen de Tempeleers en het Bonnefanten College. Voor de kerstvakantie vond er al een project plaats om de traditie Carnaval onder de aandacht van de jeugd te brengen. Leerlingen kregen toen een les ‘carnavalogie’ en leerde het lied in het dialect te zingen. Het resultaat hiervan werd vanmiddag live op de bühne gebracht tijdens het bezoek van de Stadprins en de Tempeleers.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

De Tempeleers

Bonnefantencollege

Het weer in Limburg
vrijdag 19 juli 08:05 Zwaar bewolkt Maastricht 17.1 °C WZW 2 Min: 15 Max: 23
Evenementen