Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Ludieke en sportieve Carnavals Elfstedentocht
donderdag 14 januari 15:00

Een delegatie van de jeugd van MWC ( Maastrichtse Watersport Club) organiseert op 29/30 januari een wel zeer ludieke carnavals Elfstedentocht. Dit is een tocht langs elf virtuele Limburgse carnavalssteden op de ergometer.

Wat houdt de carnavals Elfstedentocht in?

Het is de bedoeling dat er teams worden samengesteld van minimaal 10 personen. Alle MWC-leden mogen meedoen, echter ook roeiers van andere verenigingen zijn welkom. Ieder team krijgt één ergometer. Hierop wordt een totaal van 240 km geroeid binnen 24 uur. Het inschrijfgeld is €15,- per persoon inclusief drankjes en hapjes.

Waarom meedoen?

Er zijn veel redenen om mee te doen. Het is een goed evenement om weer “in shape” te komen voor het nieuwe roeiseizoen. Er is feest en het is gezellig. Maar de belangrijkste reden is toch wel dat het voor een goed doel gedaan wordt. Verder zijn er drie prijzen te winnen: die voor het snelste team, de mooiste kostuums en het hoogste sponsorbedrag.

Het goede doel

Dit evenement draait bovenal om het verzamelen van geld voor een goed doel. De organisatie heeft gekozen voor de stichting Paralympisch Aangepast Roeien (stichting PAR). Hun oog viel hierop omdat alle MWC-leden allemaal één ding gemeen hebben: hun liefde voor roeien. Stichting PAR ondersteunt roeiers met een paralympisch droom. Mede dankzij steun van Stichting PAR heeft Nederland straks in Rio zeker 2 en waarschijnlijk 3 roeiers aan de start van de Paralympisch Spelen in Rio de Janeiro. NOC en Fonds Gehandicapten Sport steunen het para-team in 2016 en maken een goede voorbereiding naar Rio mogelijk. Daarnaast wil deze stichting de talenten voor Tokyo ondersteunen, meer para-ploegen op het water krijgen en  deelname aan wedstrijden vergroten.

Wat is er te beleven?

Het motto is “Feesten, sporten en sponsoren”. Er zal ’s avonds een opening zijn, daarna de start en dan feest. Het is dus zeker niet alleen bedoeld voor de roeiers. Als je zelf geen deel wilt nemen, kom gerust een kijkje nemen. Er is eten, drinken en muziek. Alle ingrediënten voor een geslaagde avond.

Voor meer info of aanmelden kunt u een mail sturen naar: aanmeldenelfstedenergo@gmail.com

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

MWC

Elfstedentocht

Het weer in Limburg
woensdag 17 juli 18:57 Zwaar bewolkt Maastricht 22.6 °C ONO 2 Min: 11 Max: 23
Evenementen