Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Cultuur op zondag en catwalk Maastricht in teken van Carnaval
donderdag 14 januari 15:30

Centrummanagement Maastricht en de Tempeleers werken samen in januari tijdens Cultuur op Zondag en Catwalk Maastricht.

Op 10 januari 2016 jl. is Bastiaan Klomp op de Markt uitgeroepen als de Hoegen Hoeglöstegheid van Groet Mestreech. Vanaf 7 februari tot en met 9 februari 2016 staat Maastricht weer volop in het teken van Carnaval.

Om de stad nog meer in de sfeer van de Vastelaovend te brengen werken de Tempeleers en Centrummanagement Maastricht voor het eerst samen om de projecten Cultuur op Zondag en Catwalk Maastricht op carnavaleske wijze in te vullen.

In het kader van Cultuur op Zondag zullen diverse zate hermeniekes in de weekenden voorafgaand aan de Carnaval iedere zaterdag en zondag tussen 13.00 en 18.00 uur in januari een optreden verzorgen in de binnenstad van Maastricht. Enkele zate hermeniekes, zoals de Batjakkers, Tête de Veau, Vreug Zaat en de Pottemennekes, zullen acte de présence geven.

De start van deze optredens vindt iedere zaterdag en zondag plaats op het Pleintje Mestreechter Geis en vervolgens gaat ieder zijn eigen weg om na drie optredens voor de finale op het Vrijthof gezamenlijk uit te komen.

Tevens zal op zaterdag 30 januari ook de Catwalk Maastricht in het teken van Carnaval staan. Tussen 13.00 en 16.00 uur zal er op de vier catwalks bij de Entre Deux en Mosae Forum ook een Carnaval fashion block worden gehouden met mooie carnavalspakken.

De samenwerking tussen Centrummanagement Maastricht en de Tempeleers is ontstaan om de weken vooraf aan Carnaval, de bewoners, bezoekers en de binnenstad alvast op te warmen voor het grote vastelaovend feest. Ook de nieuwe ‘Roed, Geel en Greun’ verlichting op het Vrijthof maakt hier deel van uit.

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

De Tempeleers

Centrummanagement Maastricht

Catwalk Maastricht

Het weer in Limburg
zaterdag 26 september 13:55 Zwaar bewolkt Maastricht 12.3 °C NW 3 Min: 5 Max: 16
Evenementen