Home > Omroep-ruzie: derde bestuurslid van RTME stapt op

Omroep-ruzie: derde bestuurslid van RTME stapt op

jan 15, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Als gevolg van het conflict tussen RTME en de lokale radio- en tv-zender MeerVandaag, is alleen voorzitter René van Druenen overgebleven.

In een verklaring wijst Van Geel ‘de halsstarrige opstelling ten aanzien van de wetgeving en het weigeren van enig overleg in de conflictsituatie door het bestuur van Stichting MeerVandaag’ aan als de reden voor haar besluit. Schats en Smeets gooiden een dag eerder de handdoek in de ring, met name omdat ze menen dat Van Druenen te veel op eigen houtje opereert.

Vorige week kwam het tot een breuk tussen de programmamakers van MeerVandaag en zendgemachtigde RTME. MeerVandaag meent dat het bestuur, en dan met name René van Druenen, zich te veel bemoeit met de inhoud en dat doet vanuit een politieke achtergrond.

Van Druenen was tot zomer 2015 partijvoorzitter van Brug M. Hij is nog altijd burgerraadslid van de partij, net als Angelique van Geel. Van Druenen liet namens het bestuur van RTME weten niet meer met MeerVandaag verder te willen omdat hij meent dat die onderwerpen laat liggen en dat de kwaliteit van de programma’s achteruitging.

Het bestuur van RTME ontzegde de redactie afgelopen zaterdag de toegang tot de studio, waardoor de zender op zwart ging. Toen de redactie aangaf in het maatschappelijk belang weer te willen gaan uitzenden, wees Van Druenen erop dat er dan sprake zou zijn van huisvredebreuk. Hij wil nog altijd dat de redactieleden hun sleutel inleveren. 

Volgens de gemeente Meerssen kan er echter geen sprake zijn van huisvredebreuk. Op grond van de vigerende bruikleenovereenkomst die de gemeente heeft gesloten met de eigenaar van het pand, mag MeerVandaag het huidige gebruik gewoon voortzetten, zo laat de gemeente weten.

Wethouder Berry van Rijswijk heeft aangegeven het ’triest’ te vinden hoe er met de vrijwillige programmamakers wordt omgesprongen. Het college zal de situatie volgende week bespreken.

Bron: 1Limburg Nieuws