Home > Kerstmarkt Fluweelengrot stopt na zeventien jaar

Kerstmarkt Fluweelengrot stopt na zeventien jaar

jan 15, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De organisatie heeft dit besluit genomen nadat bleek dat de kosten van de kerstmarkt niet meer opwegen tegen de opbrengsten.

De kosten van de kerstmarkt liepen in 2015 flink hoger op door de aangescherpte veiligheidseisen die de gemeente stelde. De extra kosten bedroegen zo’n 175.000 euro aan jaarlijks terugkerende kosten, en een investering van 50.000 euro, uitgesmeerd over meerdere jaren.

De gemeente Valkenburg aan de Geul confronteerde de kerstmarkt in 2015 slechts zes weken voor het evenement met de extra veiligheidsmaatregelen. De organisatie wilde het kerstevenement daar dat jaar nog niet onder laten leiden, maar na een afweging van de financiën, heeft ze nu besloten de stekker eruit te trekken.

De gemeente Valkenburg aan de Geul stelde de veiligheidsmaatregelen in naar aanleiding van onder meer het monstertruck-drama in Haaksbergen.

Na zeventien jaar komt er een einde aan de kerstmarkt in de Fluweelengrot in Valkenburg. Het evenement werd begonnen om extra inkomsten te genereren voor de instandhouding van de kasteelruïne en de Fluweelengrot als Valkenburgse cultuurhistorische erfgoed.

Bron: 1Limburg Nieuws