Home > 1Lunch: Filmhuis Maastricht halfjaar later open door asbest

1Lunch: Filmhuis Maastricht halfjaar later open door asbest

jan 15, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Onder meer 242 mortierbommen, 300 cobra’s en 83 lawinepijlen vonden agenten eind oktober 2014 in een schuur in Hoensbroek. De twee jongens die de 180 kilo aan illegaal vuurwerk stalden – in de schuur van de oma van één van de verdachten – hoorden vandag 240 uur taakstraf en zes maanden voorwaardelijk celstraf tegen zich eisen. 

175.000 euro aan extra veiligheidskosten breken de kerstmarkt in de Fluwelengrot in Valkenburg op. Na 17 jaar ziet de kerstmarkt zich gedwongen om te stoppen met het jaarlijks terugkerende kerstfestijn. Valkenburg gaat overigens niet ineens kerstmarktloos door het leven. De markt in de gemeentegrot gaat voorlopig nog wel gewoon door. 

Keiharde vervolgacties. Dat is de boodschap van FNV Metaal dat strijdt voor een nieuwe CAO. Nedcar zal bij de nieuwe acties niet worden ontzien. De bond vindt drie stakingsdagen reuze meevallen bij een conflict dat al acht maanden speelt. Bovendien; “Waar gestaakt wordt vallen spaanders. Staken zonder consequenties zou zinloos zijn”, aldus de cao-onderhandelaar bij FNV.

Bram Moszkowicz is “over het paard getild, narcistisch en niet-realistisch denkend.” Dat zijn de kwalificaties die broer Robert overheeft voor de voormalig strafpleiter. Robert grijpt de exit van Bram bij VNL aan om nog eens venijnig uit te halen. “Het is iedere keer weer wat hè, als hij nou verstandig was geweest, was hij na zijn schrapping als advocaat in de luwte gaan leven.”

Het nieuwe Cinema Lumière opent een half jaar later de deuren. De bioscoop kampt met een forse tegenvaller. Het voormalige fabriekspand van Sphinx bevat beduidend meer asbest dan gedacht. Niet alleen in de grond, maar bijvoorbeeld ook in de stopverf van de ramen. Overigens is de nieuwbouw niet alleen vertraagd, maar ook stuk duurder geworden. De kosten van de asbestsanering stijgen met ongeveer zeven ton naar 750.000 euro.

Bron: 1Limburg Nieuws