Home > Froome: Wout Poels is verschrikkelijke kamergenoot

Froome: Wout Poels is verschrikkelijke kamergenoot

jan 17, 2016 | 1Limburg, Sport

“Wout Poels is een verschrikkelijke kamergenoot”, biecht Chris Froome aan de op. “Hij draait altijd Nederlandstalige muziek. Keihard.”

Wout Poels ontkent het niet. “Ik vind Nederlandstalige muziek altijd wel leuk. Hij is Zuid-Afrikaan, dus volgens mij spreekt hij ’t wel een beetje. Ik kan ‘m zo een beetje opvoeden.” Over de zangkwaliteiten van zijn ploeggenoot is Poels echter niet zo te spreken. “Hij probeert wel eens mee te zingen, maar dat is niet echt om over naar huis te schrijven”, grapt Wout.

De twee ploeggenoten kunnen goed met elkaar opschieten. “Chris is een goede vent. Ik kan heel goed met hem opschieten en dat maakt het fijn om voor hem te rijden. Ik heb een heel voldaan gevoel overgehouden aan de Tour. Zeker in de rit naar Alpe d’Huez heb ik Chris echt kunnen helpen.” En Froome denkt daar hetzelfde over. “Wout is een geweldige kerel.”

Teambaas Dave Brailsford is zeer te spreken over de wielrenner uit Blitterswijck. “Wout zorgde voor een frisse wind in het team. Hij is een leuke jongen. Praat veel, maakt altijd grapjes. Hij is grappig. Iedereen mag hem.”

In voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen huurde Team Sky een maand lang een hotel op Mallorca. Om te trainen, te ontspannen en voor de teamgeest.

Bron: 1Limburg Sportnieuws