Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastrichtse woensdagmarkt in race voor Beste Markt van Nederland 2016
maandag 18 januari 14:30

De finalisten in de verkiezing van De Beste Markt van Nederland 2016 zijn bekend. In de categorie kleine markten zullen Scheveningen, Haarlem (Botermarkt) en Stede Broec strijden om de eerste plaats. In de categorie middelgrote markten zijn dat titelverdediger Haarlem, runner up van 2015 Kerkrade en de woensdagmarkt van Maastricht. Tot slot zullen in de categorie grote markten Hoofddorp, Groningen en Emmen gaan uitmaken wie zich in 2016 de beste markt mag noemen.

Hoewel een cliché, de jury van de verkiezing wil meer dan ooit benadrukken hoe moeilijk het dit jaar was om te komen tot de finalisten. “En daarmee geven we eigenlijk aan dat het nog lang niet uitgemaakt is wie uiteindelijk in de verschillende categorieën zal gaan winnen. Bij ons tweede bezoek zal het meer dan ooit gaan om details”, laat de jury weten.

Alle finalisten zullen in de maanden januari en februari nogmaals worden bezocht. Op dinsdag 15 maart zal tijdens het CVAH congres in Preston Palace te Almelo per categorie de winnaar bekend worden gemaakt.

Wethouder Jack Gerats kon ons vertellen dat de gemeente Maastricht zeer verrast was met deze uitverkiezing, daar de woensdagmarkt pas sinds kort een flinke upgrade heeft ondergaan. Een nieuwe opstelling, een heus food-plein waar wekelijks diverse activiteiten plaatsvinden en de komst van een aantal nieuwe ondernemers hebben gezorgd boor een heuse boost. “Nu nog de bevindingen van het tweede bezoek van de jury afwachten,”aldus de wethouder.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Woensdagmarkt

Beste Markt van Nederland

Het weer in Limburg
vrijdag 19 juli 08:24 Zwaar bewolkt Maastricht 17.0 °C WZW 2 Min: 15 Max: 23
Evenementen