Home > Vertrekkend Dansdagen-directeur: ‘Beatrix was hoogtepunt’

Vertrekkend Dansdagen-directeur: ‘Beatrix was hoogtepunt’

jan 18, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat zegt ze in een interview met Dagblad De Limburger/ Limburgs Dagblad bij de bekendmaking van haar vertrek bij het festival. 

Ook op het project Act Your Age waarin het oudere lichaam centraal staat, is ze trots. Olislaegers verlaat na zes edities het festival om meer ruimte te krijgen voor haar internationale carrière. Zo is ze sinds vorig jaar artistic associate van het Londense gezelschap Rambert. Ook in Italië staat een project op stapel.

Olislaegers vertrekt met pijn in het hart. “Bij zo’n besluit ga je niet over één nacht ijs. Het festival ligt me na aan het hart. Ik vind het fantastisch hoe we de afgelopen jaren aan het festival hebben gebouwd.”

Ze wordt opgevolgd door Ronald Wintjens van dansgezelschap Project Sally Maastricht. Hij wil ‘een nieuw hoofdstuk openen van een festival dat al sterk en innoverend is’. Wintjens ziet ‘heel veel overeenkomsten’ tussen het leiden van een gezelschap en een festival. “Te beginnen met de liefde voor dans en het naar het publiek willen brengen ervan.”

Bron: 1Limburg Nieuws