Home > Betere communicatie nodig tussen Veiligheidsregio’s

Betere communicatie nodig tussen Veiligheidsregio’s

jan 19, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat schrijft gouverneur Theo Bovens in zijn antwoorden op vragen van SP, PvdA, VVD, PVV en Lokaal- Limburg in Provinciale Staten over onder meer de uitwisseling van informatie na de brand bij Chemelot op 9 november 2015.

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren ergerde zich toen aan het uitblijven van informatie en liet zelf luchtmetingen uitvoeren. Zijn collega Sjraar Cox van Sittard-Geleen vroeg zich daarop af waarom Hessels ‘de grote held moest uithangen’. In een gesprek met beide burgemeesters is de lucht geklaard.

Voortaan wordt er nog voor er een meting is gedaan overlegd tussen de Veiligheidsregio’s in noord en zuid “zodat men de burgers desgevraagd kan informeren”, schrijft de gouverneur. De vlucht naar voren van Hessels was echter een stap te ver, concludeert Bovens. “De formele communicatiestructuur dient te worden eerbiedigd.”

Insinuaties van PvdA en VVD dat er die dag helemaal geen metingen zijn verricht in de Veiligheidsregio Limburg-Noord wijst Bovens van de hand. Volgens de gouverneur zijn overal meetwagens ingezet, tot aan de Kreis Aachen aan toe. In de brandweerkazerne van Echt-Susteren stonden twee meetploegen standby. 

Bron: 1Limburg Nieuws