Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Motie tegen kerncentrale Tihange aangenomen door gemeenteraad
dinsdag 19 januari 23:45

Met slechts één stem tegen heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten om samen met de stad Aken juridische stappen te nemen tegen de kerncentrale in het Belgische Tihange . De motie werd ingediend door GroenLinks.

Een tweetal advocatenkantoren onderzoeken op dit moment voor Aken uit welke stappen tegen België en de kerncentrale kunnen worden genomen. Aken wil sluiting van de centrale en openheid van zaken in de informatievoorziening rond de centrale. Ook in Maastricht is de mening dat de informatievoorziening verre van toereikend is.

“Na de incidenten in 2015 is het tijd dat het niet alleen bij politieke uitspraken blijft, maar dat er daadwerkelijk actie komt tegen de kerncentrale. We voelen ons niet serieus genomen door de Belgen en kiezen daarom samen met de Duitsers voor de juridische weg,” aldus Gert-Jan Krabbendam, fractievoorzitter van GroenLinks Maastricht.

Tevens roept de gemeente Maastricht andere gemeenteraden op om hetzelfde te doen.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Tihange

Kerncentrale

Het weer in Limburg
vrijdag 19 juli 08:36 Zwaar bewolkt Maastricht 16.9 °C ZW 3 Min: 15 Max: 23
Evenementen