Home > Buizenbouwer Sif Roermond maakt beursgang

Buizenbouwer Sif Roermond maakt beursgang

jan 20, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De beursgang is vooral ingegeven door grootaandeelhouder Egeria. Die investeringsmaatschappij van de familie Brenninkmeijer (C&A) wil, zodra het investeringsklimaat gunstig is, haar belang in Sif afbouwen en 35 procent van de aandelen aan de markt aanbieden. 

Sif (Schmeitz Industriële Fabricage) werd in 1948 in Sittard opgericht als fabrikant van kachelpijpen. De familie Schmeitz turnde het bedrijf na een verhuizing in de jaren zestig om naar een producent van drukvaten voor de petrochemische industrie. Vanuit die expertise werd de kernactiviteit gaandeweg uitgebreid naar ‘buisvormige fundaties’.

Sif is nu marktleider als het gaat om de productie van gigantische stalen buizen en funderingspijlers voor de gas-, olie- en windenergie-industrie. De metalen buizen hebben een diameter tot 11 meter en een gewicht tot 2000 ton.

Nu de olieprijs op een dieptepunt staat en oliemaatschappijen projecten in de ijskast zetten, moet Sif het vooral hebben van investeringen in windenergie op zee. Sif boekte over de eerste negen maanden van 2016 een nettowinst van 25,7 miljoen euro op een omzet van 213,5 miljoen. Sif telt 13 productielocaties in Roermond en bouwt nu een enorme productiehal op de Maasvlakte in Rotterdam waar de ‘windturbines van de toekomst’ moeten verrijzen. Die investering van 70 miljoen euro financiert Sif volledig uit eigen middelen.  

Bron: 1Limburg Nieuws