Home > Vliegreizen naar Lourdes van Maastricht Aachen Airport

Vliegreizen naar Lourdes van Maastricht Aachen Airport

jan 20, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De bedevaarten vertrokken tot nu toe meestal vanaf Eindhoven Airport, maar door capaciteitsproblemen kunnen de pelgrims daar niet meer terecht.

Het gaat in totaal om zeventien retourvluchten, met een capaciteit van 2890 passagiers, die verspreid over het jaar plaatsvinden. De reizen worden georganiseerd door het Huis voor de Pelgrim (Maastricht) en andere Nederlandse bedevaartorganisaties.

“We zijn erg blij met de mogelijkheid om vanaf Maastricht te vliegen”, zegt directeur Olivier Dols van het Huis voor de Pelgrim in een schriftelijke reactie. “Met name de kleinschaligheid, de overzichtelijkheid en de korte loopafstanden maken Maastricht Aachen Airport tot een goede vertreklocatie voor onze bedevaarten.”

De vluchten worden dit jaar gemaakt door vliegtuigmaatschappij Albastar, die zich gespecialiseerd heeft in religieuze reizen. Het gaat om chartervluchten die speciaal tussen de bedevaartplaats in de Franse Pyreneeën en Nederland op en neer vliegen. Met deze vluchten worden ook gehandicapte en mindervalide deelnemers vervoerd.

De eerste vluchten vertrekken in mei. Het Huis voor de Pelgrim en Maastricht Aachen Airport onderzoeken of het mogelijk is om in de toekomst ook vanaf Maastricht naar andere bedevaartbestemmingen te vliegen.

Bron: 1Limburg Nieuws