Home > 1Lunch: zanger op Pinkpop? Jan Smeets weet van niets

1Lunch: zanger op Pinkpop? Jan Smeets weet van niets

jan 20, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Opschudding in het Belgisch-Limburgs dorpje Boorsem, vlak over de grens bij Elsloo. De politie laat het clubhuis van motorbende Satudarah binnen. Even later brak er in een nabijgelegen pand.

Pinkpop-baas Jan Smeets weet nog van niets, maar James Morrison op de radio: de zanger staat deze zomer op Pinkpop. Eind vorig jaar was de zanger al present bij Serious Request. Na het Pancratiusplein in Heerlen wil Morrison blijkbaar meer van Parkstad zien.

Vandaag blijkt dat het Oud Limburgs Schuttersfeest al jaren de Drank- en Horecawet overtreedt. Die bepaalt dat een ontheffing om tijdens een evenement alcohol te schenken hooguit twaalf aaneengesloten dagen geldig is. Volgens gedeputeerde Ger Koopmans is er echter alleen sprake van een theoretisch probleem.

Limburgers die naarstig op zoek zijn naar genezing of een andere gunst van de Heer, kunnen voortaan vanaf Maastricht Aachen Airport naar Lourdes vliegen. Normaal gesproken vertrekken de vluchten vanuit Eindhoven, maar door capaciteitsproblemen gaat dat niet meer. De vluchten vanaf Maastricht hebben volgens Olivier Dols van het Huis voor de Pelgrim ook een voordeel: op het kleine vliegveld zijn de loopafstanden voor de ouderen niet al te lang. Al zouden die na een bezoekje aan Lourdes natuurlijk überhaupt geen probleem meer mogen zijn.

Er komen steeds meer webwinkels bij in onze provincie. Waren het er in 2014 nog 1265, een jaar later telde Limburg al 1490 winkels die hun waar online verkopen. Dat is een stijging van ruim 17 procent.

Hij was alweer een tijdje uit de publiciteit verdwenen, maar nu duikt de naam van raadslid Rolf Zincken uit Weert weer op. De VVD’er, die in december werd opgepakt nadat hij een stadgenoot had toegetakeld, stapt uit de raad van commissarissen van Woning Stichting Nederweert.

Bron: 1Limburg Nieuws