Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Het Geheime Huwelijk / Il Matrimonio Segreto op 31 maart in Maastricht
donderdag 21 januari 08:30

Voor het eerst bundelen De Nationale Opera, Nederlandse Reisopera en Opera Zuid hun krachten in een bijzonder talentproject. De sterren van de toekomst kunnen schitteren in een productie van Il matrimonio segreto|Het geheime huwelijk van de Italiaanse componist Domenico Cimarosa (1749- 1801). De première vindt plaats op zaterdag 5 maart om 20.00 uur in Rabotheater Hengelo. Daarna volgen nog voorstellingen in Deventer (11 maart), de Stadsschouwburg Amsterdam (18, 23 maart) en Maastricht (31 maart).

In de komische opera Il matrimonio segreto|Het geheime huwelijk klinkt de invloed van Mozart door, de karakters zijn in de stijl van de voor dit genre zo typerende commedia dell’arte. Het libretto van Giovanni Bertati zit vol komische verwikkelingen en verwarringen. Een vanwege standsverschillen geheim gehouden huwelijk komt onder druk te staan, totdat duidelijk wordt dat een harmonieuze relatie alleen tot stand kan komen wanneer men zijn hart laat spreken.

De regie is in handen van de veelgevraagde Nederlandse regisseur Monique Wagemakers. Zij regisseerde reeds vele producties voor De Nationale Opera, Nederlandse Reisopera en Opera Zuid. Ook was zij onder meer te gast bij de Staatsoper Stuttgart, Staatsoper Nürnberg en het Teatro Real in Madrid.

Het ontwerp van decor en kostuums is van de winnaars van de eerste Dutch Opera Design Award (2015): de twee jonge Italiaanse ontwerpers Francesco Cocco & Federica Miani. Hun ontwerp is getiteld 'Love hidden in the empty closet'. Het NJO (Nationaal Jeugd Orkest) wordt gedirigeerd door Benjamin Bayl.

Kaarten voor de voorstelling in Maastricht op 31 januari zijn te verkrijgen via www.theateraanhetvrijthof.nl of bij de Uitbalie.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Theater aan het Vrijthof

Het weer in Limburg
woensdag 17 juli 18:45 Zwaar bewolkt Maastricht 23.3 °C ONO 2 Min: 11 Max: 23
Evenementen