Home > Paniek bij hotelgast Van der Valk, ‘Ik riep: brand, brand!’

Paniek bij hotelgast Van der Valk, ‘Ik riep: brand, brand!’

jan 21, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Rense Boersma bevond zich donderdagochtend op de bovenste verdieping van het Van der Valk Hotel toen het noodlot toesloeg. Sterker nog, hij heeft de brand met eigen ogen zien ontstaan. “Ik was in het hotel vanwege een meeting met collega’s. Na enige tijd werd de vergadering kort onderbroken voor een rookpauze.” 

“Eenmaal buiten op het dakterras zagen we tot onze grote schrik een brand op de plek waar dakdekkers bezig waren met zaagwerkzaamheden.” Boersma en zijn collega’s twijfelden geen seconde. “We zagen niemand in de buurt van de brand, dus begon ik te roepen: ‘Brand, brand!’ We hebben onszelf direct in veiligheid gebracht en het personeel gewaarschuwd.”

Enkele minuten voordat de brand ontstond, had een gildebroeder van Boersma nog geklaagd bij de werklui op het dak vanwege geluidsoverlast door de zaagwerkzaamheden. De vergadering was nauwelijks te volgen door de ‘herrie’. 

Eenmaal buiten hebben Boersma en zijn kornuiten assistentie verleend tijdens het evacueren. “Net als ik zijn veel collega’s werkzaam op het Chemelot-terrein. We weten dus hoe te handelen in dit soort situaties”, vertelt hij.

Nog maar net bijgekomen van de schrik in Kasteel Terworm, waar Boersma werd opgevangen, komt ook het besef: “Portemonnees, telefoons, laptops, autosleutels, jassen. Die spullen zijn we allemaal kwijt. Maar het belangrijkste is dat er geen gewonden zijn gevallen.”

Bron: 1Limburg Nieuws