Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Wordt 't Mooswief Heilig verklaard ????
maandag 25 januari 13:30

Komen er nu echt polsbandjes? Wat gaat gebeuren met 't Mooswief? Vragen die momenteel de ronde gaan in carnavals vierend Maastricht.

Om dat te weten te komen, moet men op dinsdag 26 januari naar de Groote Sociëteit aan het Vrijthof komen. Daar wordt die avond 't Tempeleers magazine gepresenteerd. Een full-colour magazine vol mooie foto's, tekeningen en kolderieke teksten. Elk jaar opnieuw worden in “D’n Tempeleeer” bijzondere, opmerkelijke of unieke gebeurtenissen op de hak genomen en uiteraard wordt daarin ook de politiek niet gespaard. Op deze avond wordt ook de wisseltrofee “De Noskaar” voor de ludiekste advertentie uitgereikt. Want zonder de financiële steun van de vele adverteerders zou de organisatie van de “Vastelaovend” heel moeilijk worden.

Het gerucht gaat dat er deze avond nogal bijzondere zaken staan te gebeuren. Zo zou 't Mooswief, 't symbool vaan de Mestreechter Vastelaovend eindelijk heilig verklaard worden. En tevens zou 't Mooswief gevraagd hebben om bij het aflaten op carnavals dinsdag meer de veiligheid in acht te nemen en zou men polsbandjes moeten hebben om op het Vrijthof te kunnen komen. Dat schijnt allemaal te staan in de nieuwe Tempeleer. Aanvang avond om 20.30 uur.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Mooswief

Tempeleers

Het weer in Limburg
zondag 20 juni 02:02 Zwaar bewolkt Maastricht 20.2 °C O 4 Min: 16 Max: 21
Evenementen