Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Poëzie aan de Maas met Stefan Hertmans en Limburgse dichters
woensdag 27 januari 16:30

Ter gelegenheid van de Gedichtendag/Poëzieweek is er op zondag 31 januari 2016 van 11.00 tot 12.45 uur een muzikale en literaire bijeenkomst in Centre Céramique met een drietal dichters uit de expo ‘Spiegelbeeld’ en de bekende Vlaamse auteur Stefan Hertmans, de schrijver van het Poëziegeschenk 2016.

Stefan Hertmans publiceerde romans, verhalen, essays en een groot aantal dichtbundels. Tot zijn meest succesvolle prozaboeken behoren ‘Naar Merelbeke’ en ‘Oorlog en terpentijn’. In 2006 verschenen zijn verzamelde gedichten onder de titel ‘Muziek voor de overtocht’. De Limburgse poëzie wordt vertegenwoordigd door Frans Budé, Michelle Bracke en Daan Doesborgh.

Onder de titel ‘Achter het verdwijnpunt’ publiceerde de Maastrichtse dichter Frans Budé (1945) onlangs zijn nieuwste bundel, waarin hij op zijn kenmerkende lyrische wijze een nieuwe fascinatie in zijn oeuvre introduceert: vermissingen en verdwijningen. Als Young Poets treden Michelle Bracke (1984) en Daan Doesborgh (1988)op: voordrachten en poetry slam heet van de naald! De muzikale invulling is in handen van Dorien van Gilst (zang) en Sasja de Veer (gitaar). De ochtend staat onder inspirerende leiding van journalist en eindredacteur van Zuiderlucht Emile Hollman. Met boekverkoop en signeersessie.

Toegang: € 10,- / € 7,50 voor bibliotheekleden, inclusief koffie. Aanmelden: klantenservice@maastricht.nl of 043 350 56 00. Organisatie: Maastricht Boekenstad i.s.m. Centre Céramique en Dichter in Beeld

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

gedichtendag

Frans Budé

poëzieweek

Het weer in Limburg
maandag 06 december 21:52 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 1.6 °C ZO 3 Min: 0 Max: 3
Evenementen