Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Provincie investeert fors in toeristisch ondernemerschap
vrijdag 29 januari 13:00

Toerisme is een belangrijke economische motor voor Limburg. Via een investeringsprogramma krijgt het toeristisch ondernemerschap de komende jaren een impuls van 12 miljoen euro. Samen met ondernemers, kennisinstellingen en brancheorganisaties zet de Provincie Limburg in op scholing, innovatie en nieuwe digitale marketingconcepten. De investeringen moeten meer toeristen en bezoekers naar Limburg lokken en bijdragen aan werkgelegenheid en meer bestedingen. Het investeringsprogramma wordt in maart in Provinciale Staten behandeld.

“Het toerisme in Limburg staat als een huis en ook de internationale waardering groeit. Kijk bijvoorbeeld naar de recente nominatie van Parkstad als kanshebber op de beste toerismebestemming ter wereld”, zegt gedeputeerde Eric Geurts met onder meer toerisme & recreatie in portefeuille. “Jaarlijks verwelkomen we bijna drie miljoen verblijfsbezoekers en worden tien miljoen overnachtingen geboekt. Maar aan die kwaliteit moeten we blijven werken en moeten we inspelen op nieuwe ontwikkelingen met groeikansen.”

De toeristische sector in Limburg is goed voor 37.000 banen. Om verder te groeien is krachtig ondernemerschap in de sector cruciaal. Nu de economie weer aantrekt zijn meer goed opgeleide arbeidskrachten nodig. Eric Geurts: “Wij hebben in Limburg een aantal goede opleidingen op zowel HBO als MBO-niveau. De slag om de bezoeker gaat onverminderd door. Het is nu noodzakelijk om de krachten te bundelen en meer samen te werken.” De Provincie zet met het investeringsprogramma ‘In Limburg beleven we meer’ dan ook in op drie sporen zijnde versterken van ondernemerschap, versterken van Limburgse kracht en infrastructuur en versterken van één Limburg.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

toerisme

Het weer in Limburg
zaterdag 24 augustus 05:03 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 13.8 °C OZO 1 Min: 13 Max: 28
Evenementen