Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Ook estafettedeelname mogelijk tijdens Marathon Via Belgica
maandag 01 februari 17:15

Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden in de Marathon Via Belgica 2016, waarvoor een gehele marathon; 42 km en 195 meter te veel is, inschrijven voor de estafette met 2 of 4 deelnemers om zo deze afstand gezamenlijk af te leggen. Door dit besluit wordt het mogelijk dat meerdere deelnemers kunnen genieten van de mooiste marathon van Nederland in wording, waarvan het parcours zoveel mogelijk over de oude Romeinse handelsroute Via Belgica gaat om uiteindelijk te finishen in de hoofdstad van de provincie Limburg; Mosa Trajectum.

Net zoals de oorsprong van de marathon 490 v. Chr. is begonnen, toen de Griekse soldaat Pheidippides van Marathon naar Athene zou zijn gesneld om het nieuws van de overwinning van de Atheners op de veel sterkere Perzen te melden. De start van de marathon Via Belgica 2016 is in Übach-Palenberg; Duitsland en gaat verder over de rivier de Worm richting Mosa Trajectum. Langs kastelen zoals Terworm en Puth. Over heuvels bij Walem met schitterende vergezichten. Voorbij Romeinse monumenten en door het centrum van Valkenburg aan de Geul en de Geulpoort. Om uiteindelijk langs de snelst stromende rivier van Nederland; de Geul en het natuurgebied Gerendal te eindigen in Maastricht.

De Marathon Via Belgica 2016 is een samenspel van sportieve en toeristische onderdelen in het mooie Zuid-Limburg, dat bij de deelnemers en de toerist/bezoeker wil overkomen als één geheel: sport, natuur en cultuur in combinatie met een Bourgondische levensstijl. De organisatie hoopt dat vele teams van vrienden tot familie of collegae van werk willen meedoen en zich op zaterdag 22 oktober 2016 van hun sportiefste kant laten zien. Er kan worden ingeschreven in 3 categorieën: Open, Business en Overheidsinstellingen.

Voor meer informatie en inschrijving zie de website: www.marathonviabelgica.nl/

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

marathon

Marathon Via Belgica

hardlopen

Het weer in Limburg
woensdag 17 juli 18:47 Zwaar bewolkt Maastricht 23.3 °C ONO 2 Min: 11 Max: 23
Evenementen