Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Het is weer bijna Carnaval
woensdag 03 februari 12:00

Komend weekend barst het feest los waar veel Maastrichtenaren lang naar hebben uitgekeken: Carnaval. Samen gaan we voor een veilig en mooi Carnaval

De gemeente Maastricht, ondernemers en karrenbouwers hebben afgesproken om dit jaar buiten in plastic te schenken, nadat bleek dat het aantal glasverwondingen in 2015 was verdrievoudigd. Een grote groep ondernemers heeft gezamenlijk een Maastrichtse plastic drinkbeker ontworpen.

Heb je jouw drankje op? Dan gooi je de beker natuurlijk in een afvalbak. Zo zorgen we gezamenlijk voor een veilige Carnaval!

Ook inbrekers weten dat veel Maastrichtenaren Carnaval vieren. Lees daarom de volgende tips goed:

•Versiert u uw woning? Dit zal ook de inbreker heel leuk vinden, dan weet hij namelijk dat u met carnaval buiten de deur zult zijn. Erg handig voor hem!

•Geef uw woning een bewoonde indruk. Laat verlichting aan of gebruik een tijdschakelaar. Laat de auto op de oprit staan.

•Sluit de woning goed af en laat geen ramen en deuren open staan;

•Vraag u medestraatbewoners om een oogje in het zeil te houden;

•Gaat u feestvieren? Zet dit niet sociale media.

Tijdens Carnaval zijn er regelmatig zakkenrollers actief. Laat ze uw Carnaval niet verpesten. Let dus goed op uw waardevolle spullen.

De gemeente roept alle bouwers van Carnavalskarren op zich aan te melden als Gooj Kaar bij de Propel Karetrekkers. Deze Carnavalskarren houden zich aan afspraken over afval, geluid, locaties, gebruik van plastic en meer. Ga naar www.facebook.com/propelkaretrekkers voor alle informatie.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

plastic

Het weer in Limburg
zondag 24 januari 15:57 Zwaar bewolkt Maastricht 1.5 °C ZZW 3 Min: 0 Max: 5
Evenementen