Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Centre Céramique presenteert: Lezing en rondleiding door depot
donderdag 04 februari 11:00

Wim Dijkman, conservator van Centre Céramique, vertelt op zondag 28 februari het bijzondere verhaal van Petrus Regout die in 1859 drie schepen volgeladen met ‘zijn’ aardewerk naar Japan stuurt.

De Maastrichtse industrieel heeft speciaal keramiek laten ontwikkelen voor de Japanse markt, zoals bijvoorbeeld rijstwijnflesjes met Engels drukdecor.

De Japanners vallen – ondanks het feit dat zij zelf zeer verfijnd en hoogwaardig porselein produceren- als een blok voor deze ‘exotische Maastrichtse producten’.

Bewijs hiervoor zijn onder meer de honderden scherven van Regout-aardewerk die archeologen de afgelopen jaren in Deshima hebben opgegraven.

Na de koffiepauze neemt Wim Dijkman u mee voor een rondleiding door de Sphinxdepots, waar vooral de Japanse exportproducten uitgelicht worden.

Zondag 28 februari van 14:00 tot 15:30,

Prijs: € 5,50, Leden-prijs: € 4,50  Korting alleen in voorverkoop, deelnameprijs is inclusief koffie bij Coffeelovers Avenue

Reserveren via klantenservice@maastricht.nl of 043-350 5600.

Centre Céramique

Avenue Céramique 50, 6221 KV Maastricht

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Petrus Regout

Sphinxdepots

Het weer in Limburg
woensdag 20 januari 07:21 Zwaar bewolkt Maastricht 7.5 °C ZZW 5 Min: 5 Max: 9
Evenementen