Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Unieke samenwerking Mecc met Samenloop voor Hoop Maastricht
maandag 11 juli 10:00

Op 16 en 17 juli zal de vierde editie van de SamenLoop voor Hoop in Maastricht worden georganiseerd en ditmaal is de locatie het MECC.

Gedurende 24 uur zal door middel van een wandelestafette de voortdurende strijd tegen kanker centraal staan. Hiervoor schrijven vele teams zich in. Naast vele teams uit Maastricht is er ook veel belangstelling van teams vanuit het Heuvelland en de omliggende Gemeenten Eijsden-Margraten, Valkenburg en Meerssen.

Op een SamenLoop staan we stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, een braderie en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is. Elke SamenLoop wordt van begin tot eind georganiseerd door vrijwilligers. Altijd komen 3 vaste ceremonies terug:

•De Openingsronde met survivorsOnder warme aanmoediging van familie, vrienden en andere belangstellenden lopen mensen die kanker hebben of hebben gehad de eerste ronde over het parcours. Zo laten we zien dat er hoop is en dat we er voor elkaar zijn.

•De Kaarsenceremonie's Avonds verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. En met een speciale ceremonie herdenken we dierbaren, steunen we elkaar en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen.

•De SlotceremonieNa 24 uur wandelen loopt iedereen samen deze feestelijke laatste ronde. Aan het eind wordt de opbrengst bekendgemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Arie van der Heijden voorzitter SamenLoop voor Hoop Maastricht: “De samenwerking met het MECC biedt ons de mogelijkheid om in te spelen op onverwachte weersomstandigheden. Het MECC is centraal gelegen en eenvoudig bereikbaar. We verwachten dan ook een grote toeloop van teams, survivors, familie en belangstellenden.”

Naast de reguliere SamenLoop zal onder professionele leiding van Clown Pipo Pè ook een KinderSamenLoop worden georganiseerd. Clown Pipo Pé zal samen met vriendjes zorgen voor leuke shows, optredens, schminken, glittertattoo's en ballonfiguren. Ook een quiz, spellencircuit, open podium, jongleer workshops en andere leuke attracties zullen uw kids vermaken.

Rob Van de Wiel, directeur MECC Maastricht: ”Wij krijgen veel aanvragen voor sponsoring en maken dan ook weldoordachte keuzes voor de goede doelen die we ondersteunen. We voelen ons zeer betrokken bij de SamenLoop voor Hoop en verlenen van onze zijde alle medewerking aan dit succesvolle evenement”

Ron Hogenboom, bestuurslid SamenLoop voor Hoop belast met logistiek en infrastructuur: ”Fantastisch als je ziet hoe er nu al achter de schermen bij het MECC wordt meegedacht. We krijgen alle medewerking van facilitaire diensten, beveiliging enzovoort. Het wordt echt een mooi feest!”

Van de opbrengst van de SamenLoop voor Hoop zal een deel worden gedoneerd aan het Toon Hermans Huis Maastricht. De rest van de opbrengst zal in overleg met het KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer Society worden toegewezen aan regionaal onderzoek tegen kanker.

Voor nadere informatie: https://www.samenloopvoorhoop.nl/maastricht

Email: maastricht@samenloopvoorhoop.nl

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

SamenLoop voor Hoop

Toon Hermans Huis Maastricht

Het weer in Limburg
zondag 20 juni 03:30 Zwaar bewolkt Maastricht 19.6 °C Z 1 Min: 16 Max: 21
Evenementen