Home > Voorjaarsconcert de stichting ‘Behoud Franse Klooster’

Voorjaarsconcert de stichting ‘Behoud Franse Klooster’

feb 5, 2016 | Limburglokaal

Op zondagmiddag 10 april 2016 organiseert de stichting ‘Behoud Franse Klooster’ om 15.00 uur een Voorjaarsconcert in de parochiekerk Christus’ Hemelvaart – H. Joseph te Vrangendael (Hemelsley 240, 6137 BV Sittard).

 Het concert zal verzorgd worden door Mannenkoor St. Caecilia uit Sweikhuizen (o.l.v. Hans Luesink), Fanfare St. Caecilia uit Broeksittard (o.l.v. Simone Kramer) en “Sorelle” (bestaande uit sopranen Elmy Kremer & Aukje Pijper). De pianobegeleiding zal verzorgd worden door Harrie Spronken van de Stichting “Zingen leer je wel”. Tijdens het concert zullen twee iconen, afkomstig uit de Kapel van het Franse Klooster, ingezegend worden. Beide iconen, met de afbeelding van Moeder Maria met het Kindje Jezus en een tafereel dat het Heilig Doopsel betreft, zijn gerestaureerd door vrijwilligers van de Stichting Behoud Franse Klooster.

De iconen zullen een nieuwe bestemming krijgen in de parochiekerk van Vrangendael en in het klooster van de Liefdezusters van het Kostbaar Bloed op de Windraak. De iconen zullen tijdens het concert overgedragen worden. Eenieder is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn! De toegang tot het concert is gratis, maar de Stichting Behoud Franse Klooster vraagt een vrije gave ten bate van de restauratie van het pijporgel uit de Kapel van het Franse Klooster. De stichting heeft zich ten doel gesteld het pijporgel terug te plaatsen in de gemeenschap van Sittard-Geleen om hiermee nog meer elan te geven aan de orgelcultuur!