Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Lijflied van Stadsprins Bastiaan 1 komt letterlijk uit de lucht vallen
zaterdag 06 februari 17:00

Traditiegetrouw wordt de Stadsprins op de zaterdag voorafgaand aan de “drei sjoen, meh zwoer daog vaan Vastelaovend” de stad binnengehaald.

Na het welkom in de Stationshal welkom vond de inspectie van het “Garderizzjement De Kachelpiepers” plaats en aansluitend werd de Stadsprins samen met zijn Tempeleers in optocht naar de Markt gebracht.

Dat de route niet zonder stoot of slag gaat is ook een jarenlange traditie en ook dit jaar waren de hotspots voorzien van de nodige confetti om de Stadsprins te trakteren op een gepast saluut, zijn lijflied is niet voor niets ‘Confetti’.

Een andere traditie is dat de Prins op de Markt het Mooswief  als zijnde patrones van de “Mestreechter Vastelaovend” als hommage de door de familie Meijer-Scharis vervaardigde groente krans omhangt.

Na deze plichtpleging betrad Stadsprins Bastiaan I het  Stadhuis waar de “Sirremoniemeister” van De Tempeleers Norbert Frijns gereed stond om aan onze stedelijke en Haagse gezagsdragers duidelijk te maken dat rechtens oude traditie voor drie dagen de “macht aan het volk” moet.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

De Tempeleers

Mooswief

Stadsprins Bastiaan1

Het weer in Limburg
vrijdag 19 juli 08:05 Zwaar bewolkt Maastricht 17.1 °C WZW 2 Min: 15 Max: 23
Evenementen