Home > Hartklachten maken einde aan trainerscarrière Huub Stevens

Hartklachten maken einde aan trainerscarrière Huub Stevens

feb 10, 2016 | 1Limburg, Sport

Dat zei Stevens woensdag op een persconferentie waarin hij zijn vertrek bij Hoffenheim toelichtte. 

“Ik heb dat besluit genomen op aanraden van de artsen van de universiteitskliniek Heidelberg die me hebben onderzocht. Het spijt me zeer dat ik de club in deze moeilijke situatie moet verlaten, maar ik hoop en denk dat iedereen er begrip voor heeft dat mijn gezondheid prioriteit geniet”, zei de 62-jarige trainer.

Stevens ging ook wat specifieker in op zijn klachten. “Ik heb hartritmestoornissen en het kan zijn dat ik nog moet worden geopereerd.”

Het vertrek van Stevens maakt veel emoties los bij Hoffenheim. De onverwachte mededeling van de trainer sloeg woensdagochtend als een bom in bij de spelers. “Zij hadden tranen in hun ogen toen ze het hoorden”, sprak manger Alexander Rosen. “Het was erg emotioneel.”

Het vertrek van Stevens kwam ondanks de slechte resultaten toch onverwacht. De clubleiding sprak maandag nog vertrouwen uit in de trainer. Manager Rosen zei toen dat Stevens niet hoefde te vrezen voor ontslag. “Zulke vragen moet je pas stellen als een ploeg geen strijd levert, maar dat is niet het geval. De resultaten zijn slecht, daar hoeven we niet omheen te draaien. Maar een andere trainer is op dit moment geen optie.”

Ook de trainer zelf voelde na de thuisnederlaag niets voor een vertrek toen hem er naar gevraagd werd. “Ik heb de vraag niet begrepen. Hoe kom je erbij?”, sprak hij met een boos gezicht. “We moeten hard blijven werken, soms helpt dat.”

Bron: 1Limburg Sportnieuws