Home > Plastic bierbekers klinkend succes in Maastricht

Plastic bierbekers klinkend succes in Maastricht

feb 11, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De kroegbazen kregen nauwelijks of geen klachten. Ook de links en rechts gevreesde ‘afvalbergen’ van lege en kapotgetrapte bekers op straat bleef goeddeels achterwege.

“Om eerlijk te zijn, het experiment heeft onze verwachtingen overtroffen. Niet alleen wat betreft gedrag en reacties van de carnavalisten. Ook voor ons zelf was het veel relaxter werken. Geen glasscherven meer, opvallend weinig rotzooi en veel minder spoelarbeid”, zegt Tom Hamaekers van café Van Bommel, een van de voorvechters van het door burgemeester Annemarie Penn afgekondigde glasverbod voor buiten- en raambuffetten.

Bij de evaluatie zullen de centrumkasteleins dan ook aandringen om het plastic-experiment om te zetten in vaste regelgeving. “Zodat tijdens carnaval in de binnenstad een algeheel glasverbod geldt”, zegt Hamaekers. Als eigenaar van café Van Bommel aan de drukke Platielstraat is Hamaekers naar eigen zeggen ook ‘dik tevreden’ over de bieromzet. “We hebben ruim tienduizend liter getapt, pakweg 10 procent meer dan vorig jaar. Feit is dat die bekers zo’n 10 procent meer inhoud hebben, dus dat houdt elkaar aardig in balans.”

Het stadsbestuur van Maastricht wil nog geen oordeel vellen over de proef. 

Bron: 1Limburg Nieuws