Home > Correspondents’ Dinner van Twan Huys is kijkersmagneet

Correspondents’ Dinner van Twan Huys is kijkersmagneet

feb 11, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Kijkcijfers van boven de 2,5 miljoen komen weinig voor. Alleen erkende kanonnen als Studio Sport, het Journaal en Wie de Mol halen dat, normaal gesproken.

Tijdens de gala-avond in de Amsterdamse Beurs van Berlage nam premier Mark Rutte journalisten, collega-politici en BN’ers op de hak. Vervolgens was het de beurt aan cabaretier Dolf Jansen om met scherp te schieten.

De avond was een initiatief van journalist Twan Huys. De presentator uit Sevenum haalde Rutte persoonlijk over om mee te doen toen hij te gast was in zijn programma College Tour. Het duurde vier jaar voordat het gala ook daadwerkelijk gehouden werd.

Het Correspondents’ Dinner is van oorsprong een Amerikaanse traditie. Daar is het al tientallen jaren gebruikelijk dat de parlementaire pers en de president eens per jaar bijeen komen om elkaar op de hak te nemen. Elk jaar is het aan een andere cabaretier de beurt om de zittende president flink aan te pakken. 

Oorspronkelijk zou Youp van ’t Hek dit jaar in Nederland de komiek van dienst zijn, maar hij zag zich door gezondheidsproblemen genoodzaakt het stokje over te geven aan Dolf Jansen.

Bron: 1Limburg Nieuws