Home > 1Lunch: Friet héél speciaal

1Lunch: Friet héél speciaal

feb 11, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Om in lunchsfeer te blijven beginnen we met culinair nieuws van de hoogste orde: de Roermondse snackketen Piet Friet introduceert zondag de friet Nutella in Nederland. In Japan bestaat dat al jaren en is het een groot succes. En misschien inspireert het wel tot hele nieuwe frietrecepten. Hoe zou de combi friet-uien-Nutella-mayonaise bijvoorbeeld smaken.

De ochtendkoffie was gelukkig al gezet, en ook de meeste wekkers zullen al lang en breed zijn afgegaan toen vanochtend even voor 10 uur de stroom uitviel in Maasbree. Zo’n 2500 aansluitingen kwamen door graafwerkzaamheden zonder elektriciteit te zitten. Voor de meeste mensen duurde de overlast gelukkig niet al te lang, maar zo’n 400 adressen in het buitengebied moeten wat langer geduld hebben.

Mensen die tussen Hoensbroek en Sittard in de buurt van de Geleenbeek wonen hebben het vast al geroken: de beek stinkt! Dat komt door een kapot riool in Hoensbroek. De oorzaak is nog niet bekend, de gemeente Heerlen en het Waterschap gaan kijken hoe ze dit probleem gaan oplossen.

De plastic bierbeker is eindelijk doorgedrongen tot Maastricht doorgedrongen. Waar heel Limburg al jarenlang met veel plezier uit de iets grotere plastic bekers z’n carnavalsbiertje drinkt, is na jaren ook Maastricht om. En wat blijkt? Minder werk voor de horeca, minder troep en ook nog eens minder gewonden door glasscherven. Proost!

Een flinke knal woensdagavond in Heerlen. Daar ontplofte op de Unostraat een auto. De politie begon meteen met het onderzoek, hoogstwaarschijnlijk was er opzet in het spel.

Bron: 1Limburg Nieuws