Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
D66 vraagt naar kostenstapeling bij dagbesteding
donderdag 11 februari 15:00

D66 schrikt van het nieuws dat een kwart van de mensen afziet van dagbesteding vanwege de te hoge kosten. Juist vanuit een preventief, maar ook een sociaal oogpunt, is dagbesteding een goed middel om mensen vitaal te houden.

Gisteren werd in de uitzending van Nieuwsuur gemeld dat 25% van de mensen afziet van zorg waar de gemeente verantwoordelijk voor is, terwijl die zorg in veel gevallen wel noodzakelijk is. Een steeds hoger wordende eigen bijdrage zou hiervan de reden zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Binnenlands Bestuur en van gehandicaptenkoepel Ieder(i)n. Door een stapeling van kosten zijn mensen genoodzaakt de dagbesteding te schrappen omdat ze deze niet meer kunnen betalen.

D66 vraagt het College of dit probleem zich ook voordoet in Maastricht. D66 wil weten of er mensen afzien van dagbesteding vanwege te hoge kosten en als dit zo is, wil ze weten om hoeveel mensen het gaat. Raadslid Franca Eurlings: “Dit is een belangrijk signaal, we willen weten of dit in Maastricht ook het geval is en hoeveel de eigen bijdrage in Maastricht is, ten opzichte van de regio.”

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Nieuwsuur

dagbesteding

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 03:34 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.6 °C Z 2 Min: 4 Max: 15
Evenementen