Home > Afschuw en commotie over doodswens PvdA’er aan Wilders

Afschuw en commotie over doodswens PvdA’er aan Wilders

feb 11, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Willem den Hartog, voorzitter van de Partij van de Arbeid in Katwijk, schreef donderdag op Twitter dat hij hoopt dat ‘Wilders sterft aan een hartaanval’. 

De doodswens is een reactie op de aanvaring tussen de politicus uit Venlo en PvdA-voorzitter Hans Spekman, eerder deze week. Laatstgenoemde merkte Wilders in een interview aan als ‘gevaar voor de democratie’. De PVV’er reageerde furieus en sprak over ‘een kogel van links’, refererend aan de moord op Pim Fortuyn. “Als de kogel komt, staat er PvdA op de zijkant gegraveerd.”

De top van de PvdA heeft geen goed woord over voor de uitlatingen van hun collega uit Katwijk. Voorzitter Hans Spekman noemde de berichten ‘afschuwelijk, misplaatst en fout’. Hij heeft zijn partijgenoot op het matje geroepen. Ook PvdA-leider Diederik Samsom is niet te spreken over de tweets. Hij noemde het optreden van Den Hartog in een reactie op Radio 1 ‘gestoord’. 

Geert Wilders heeft zelf ook al gereageerd op de verwensingen aan zijn adres. Hij noemt de bedreiging ‘schokkend’. “Misschien dat PvdA-voorzitter Spekman nu begrijpt wat ik bedoelde.”

Bron: 1Limburg Nieuws