Home > Minister laakt graaierij bij commissarissen Weller

Minister laakt graaierij bij commissarissen Weller

feb 12, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Uit onderzoek van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad bleek eind vorig jaar dat toezichthouders bij Weller Wonen elkaar jarenlang riante afscheidsvergoedingen toeschoven. Zo werd alleen al in 2013 en 2014 in totaal 80.000 euro uitgekeerd aan vrijwillig vertrekkende commissarissen. Bovendien waren de beloningen voor de toezichthouders bij Weller, afgezet tegen collega’s van vergelijkbare corporaties, riant.

In 2014 stond de inmiddels teruggetreden rvc-voorzitter Sjef Tilmans met een vergoeding van 23.031 euro bovenaan de lijst van best verdienende toezichthouders in de branche. In plaats van de overgangsregeling voor topinkomens (WNT) te gebruiken om zijn vergoeding af te bouwen, hield hij al die jaren vast aan zijn hoge vergoeding.

“De honoreringen in de afgelopen jaren van de rvc-leden bij Weller zijn, ook als ze toen niet in strijd waren met wet of regelgeving, niet passend voor een woningcorporatie met een dergelijke grootte”, meldt minister Blok in zijn beantwoording aan de Tweede Kamer. Weller beschikt over net geen 10.000 woningen. Wat betreft de afscheidsregelingen is hij ook kritisch: “Ik vind de vertrekregelingen voor leden van de rvc van Weller niet getuigen van maatschappelijke sensitiviteit.” 

Bron: 1Limburg Nieuws