Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Vici-beurs voor hoogleraar Universiteit Maastricht
zaterdag 13 februari 10:00

NWO maakte vrijdag 12 februari 2016 bekend dat 32 wetenschappers een Vici-beurs ontvangen van anderhalf miljoen euro. Daarmee kunnen zij de komende vijf jaar onderzoek doen en een eigen onderzoeksgroep opbouwen. Alexander Sack (Faculty of Psychology and Neuroscience) ontvangt voor zijn onderzoek naar hersenstimulatie één van deze prestigieuze beurzen.

Prof. dr. Alexander Sack, hoogleraar Functional Brain Stimulation and Neurocognitive Psychology aan de Universiteit Maastricht krijgt de Vici-beurs voor zijn onderzoek getiteld ‘Stimulerend! Cognitieve verbetering door hersenstimulatie’. Aandacht en geheugen zijn cruciale cognitieve vaardigheden, die helaas bij veel mensen verstoord worden na een beroerte of bij een psychopathologische aandoening. In dit onderzoek koppelen we informatie over individuele hersennetwerken en hersengolven, om te komen tot nieuwe technieken van hersenstimulatie. Met deze hersenstimulatie proberen we menselijke cognitie te verbeteren.

Vici is een van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland en is onderdeel van de Vernieuwingsimpuls van NWO. Voor de ronde van 2015 dienden bij de vooraanmelding in totaal 215 wetenschappers een voorstel in. 122 aanvragers hebben een uitgebreide aanvraag ingediend. Daarvan zijn er nu 32 toegewezen, wat neerkomt op een toekenningspercentage van ongeveer 15 procent.

Vici maakt onderdeel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO, bestaande uit Veni, Vidi en Vici. Hiermee biedt NWO wetenschappers in verschillende stadia binnen hun carrière de mogelijkheid om grensverleggend onderzoek te doen. De Vernieuwingsimpuls is bedoeld om wetenschappelijk talent te stimuleren. Het is een impuls voor de Vici-onderzoekers en creëert tegelijk ruimte voor een groot aantal jonge onderzoekers die in hun onderzoeksgroepen gaan werken.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Vici

wetenschappers

NWO

Het weer in Limburg
maandag 03 augustus 19:07 Zwaar bewolkt Maastricht 19.4 °C NNW 4 Min: 11 Max: 21
Evenementen