Home > Man uit Brunssum krijgt taakstraf voor aanval met mes

Man uit Brunssum krijgt taakstraf voor aanval met mes

feb 15, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De 47-jarige man heeft zich volgens de rechters schuldig gemaakt aan poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. 

Volgens de rechtbank staat vast dat Roger J. op 13 juni 2015 een koppel in een appartementencomplex aan de Rumpenerstraat in Brunssum aanviel met een keukenmes. De veroordeelde heeft altijd volgehouden dat hij bij een ruzie tussenbeide kwam en zélf is aangevallen.

De rechters hebben bij hun oordeel gekeken naar de verklaringen die de twee slachtoffers en Roger J. hebben afgelegd. Bewijs in de vorm van DNA is er niet.

J. erkende op enig moment het mes in handen te hebben gehad, hij zou het afgenomen hebben en daardoor gewond zijn geraakt. De slachtoffers beweren dat hij het mes uit de keuken pakte en dat hij daarna stekende bewegingen maakte. De twee hadden wonden die volgens de rechter door de Brunssumer zijn toegebracht.

De wond die J. overhield zou hij door eigen toedoen hebben opgelopen. Volgens Luc Bien, advocaat van J., zijn verklaringen van aangevers, die beiden verslaafd zijn, warrig en tegenstrijdig. De rechtbank gaat daar gedeeltelijk in mee. “Maar de verklaringen zijn niet ongeloofwaardig.”

De gebeurtenissen op 13 juni 2015 zorgden voor ophef, mede omdat een van de slachtoffers op het dak van het complex klom. Strafverzwarend werkt voor de rechtbank dat het in deze zaak om twee slachtoffers gaat en dat de verdachte een strafblad heeft, waarop veroordelingen voor geweldsfeiten staan.

Bron: 1Limburg Nieuws