Home > 1Lunch: Is Limburg het minst racistisch?

1Lunch: Is Limburg het minst racistisch?

feb 15, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De provincie Limburg scoort – zowel relatief als absoluut gezien – het laagst als het gaat om racistische en antisemitische incidenten in Nederland. In 2014 telde de Nationale Polite 2764 racistische incidenten, waarvan 175 in Limburg. In zes Limburgse gemeenten werd geen enkel racistisch incident geregistreerd.

Een opvallende uitspraak van Michael van Gerwen. De beste darter van de wereld noemde Venray zijn thuis. “Dit is prachtig. Ik liep de hele dag te worstelen, maar in de finale speelde ik prima. Dit is mijn thuis”, zei de Brabander nadat hij gisteren voor de derde keer op rij de Dutch Darts Masters in Venray won.

Er zijn serieuze plannen voor een enorm ondergronds observatorium in Zuid-Limburg. De Einstein Telescoop zou onder de Vaalserberg moeten komen. 

Het was al zo goed als zeker, maar vanmorgen kwam daar de bevestiging: Paul McCartney komt naar Pinkpop. De zanger sluit Pinkpop op 12 juni af en belooft er een groot feest van te maken: “Bereid je voor Pinkpop, we komen er aan. Ik zie jullie in juni.” Festivaldirecteur Jan Smeets is in de wolken met het nieuws: “Een Beatle op Pinkpop, dat is toch bijna niet te geloven.” De hele line-up wordt woensdag bekendgemaakt.

Afgelopen jaar zijn er 55 mensen overleden bij een verkeersongeval. Dat zijn er een stuk meer dan in 2014. In dat jaar kwamen er 22 mensen minder om het leven in het verkeer. Vergeleken met de afgelopen vijf jaar is er in 2015 sprake van een opmerkelijke piek. De oorzaak daarvan is volgens gedeputeerde Eric Geurts nog niet helder.

De warenhuizen van V&D sluiten maandag en dinsdag de deuren, ondertussen gaan de onderhandelingen over een doorstart van het failliete warenhuisbedrijf gewoon door. De curatoren zijn er niet in geslaagd om voor het verstrijken van de deadline, afgelopen nacht, de onderhandelingen over een doorstart af te ronden.

Bron: 1Limburg Nieuws