Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Veel applaus voor operafragmenten in volle Dominicanerkerk
maandag 15 februari 14:00

Als voorproefje voor de 18e-opera Il Matrimonio Segreto | Het Geheime Huwelijk die op 31 maart in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht staat werden afgelopen zondag fragmenten gebracht in de Dominicanenkerk.

Het concert, een samenwerkingsproject tussen De Nationale Opera, de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid Il Matrimonio Segreto | Het Geheime Huwelijk, vond plaats in het kader van Cultuur op Zondag, georganiseerd door Centrummanagement Maastricht.

Na afloop van dit concert werd aan koppels de mogelijkheid geboden om hun liefdesverklaring op de gevoelige plaat te laten vastleggen in het prieeltje midden in de boekhandel.

Il Matrimonio Segreto is een 18e-eeuwse Italiaanse komische opera. In de muziek klinkt de invloed van Mozart door. Het is een vileine en ondeugende opera in een hedendaagse enscenering met een knipoog naar de 18e eeuw.

Il Matrimonio Segreto is een coproductie van De Nationale Opera talent, de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid met medewerking van NJO | Nationaal Jeugd Orkest. Monique Wagemakers, een veelgevraagd operaregisseuse, neemt de regie van deze nieuwe enscenering voor haar rekening.

De opera gaat over een huishouden waarbinnen iedereen met elkaar wil trouwen om de verkeerde redenen. Behalve één koppel dat in het geheim trouwt. Terwijl zij nu juist niet met elkaar mogen trouwen vanwege hun standsverschil. Het libretto van Giovanni Bertati zit vol komische verwikkelingen en verwarringen en gaat over het volgen van je hart.

Dit preview concert werd mede mogelijk gemaakt door De Nationale Opera, de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid, Boekhandel Dominicanen en Centrummanagement Maastricht.

De voorstelling Het Geheime Huwelijk / Il matrimonio segreto  vindt plaats op 31 maart in Theater aan het Vrijthof. Voor kaartverkoop en informatie zie: www.theateraanhetvrijthof.nl   


 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Centrummanagement Maastricht

Opera Zuid

Hert geheime huwelijk

Het weer in Limburg
donderdag 26 november 19:41 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 6.0 °C OZO 2 Min: 7 Max: 9
Evenementen