Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
The Common Linnets zoeken de intimiteit op van het theater
woensdag 17 februari 08:30

Na onlangs een succesvolle clubtour te hebben afgesloten, spelen The Common Linnets vanaf dinsdag 5 april in de Nederlandse theaters. Tijdens deze theatertour zullen Ilse DeLange, JB Meijers, Jake Etheridge en Matthew Crosby hun repertoire, aangevulde met een aantal covers, in een bijzonder en intiem jasje steken. Op zaterdag 7 mei in Theater aan het Vrijthof.

Met vlekkeloos samenspel en goed uitgedachte harmonieën bewijst de band dat ze niet alleen op plaat maar zeker op het podium een muzikale eenheid is. Een eenheid die live nog beter tot zijn recht komt in de intieme sfeer van een theater. Ilse: "We zijn deze band begonnen puur vanuit de liefde voor muziek, om iets te creëren dat vanuit het hart komt. In de intimiteit van het theater, waarin veel ruimte is om echt te luisteren, komt die passie nog meer tot uiting. We kunnen bijna niet wachten!"

Het publiek maakte voor het eerst kennis met The Common Linnets tijdens het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen, waar ze de tweede plaats behaalden met 'Calm After The Storm'. Sindsdien is het hard gegaan met de band, waarvan Ilse DeLange en JB Meijers de spil zijn. The Common Linnets sleepten vele prijzen in de wacht, waaronder de Popprijs 2014, een Edison Award en maar liefst twee prestigieuze European Border Breakers Awards (EBBA): voor Best Dutch Artist en de Public Choice Award.

Het debuutalbum 'The Common Linnets' was in 2014 het best verkochte album in Nederland. Hun op Americana, country, folk en bluegrass geïnspireerde sound bracht de band ook succes over de grenzen.; zo won het viertal een Duitse Echo Award in de categorie Beste Nieuwkomer Internationaal. De band ontving daarnaast diverse nationale en internationale gouden en platina platen.

The Common Linnets – Theatertour

datum          l  zaterdag 7 mei 2016

locatie         l  Theater aan het Vrijthof (Papyruszaal)

tijd     l  20.00 uur

prijs   l  € 47,50

Voor tickets ga naar www.tahv.nl/the-common-linnets

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

The Common Linnets

Ilse DeLange

Eurovisie Songfestival

Het weer in Limburg
maandag 18 oktober 04:08 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 7.5 °C Z 1 Min: 4 Max: 15
Evenementen