Home > Voedselbank beslist snel over aangifte tegen medewerkers

Voedselbank beslist snel over aangifte tegen medewerkers

feb 17, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat betogen althans oud-bestuursleden en vrijwilligers tegenover De Limburger/ Limburgs Dagblad. Ze schetsen een beeld van een organisatie aangestuurd door de oprichters Harrie en Hannie Verweij die zelf niet steeds het goede voorbeeld gaven.

Vorige week werden de vrijwilligers naar huis gestuurd op verdenking van verduistering van eten. 

Dat gebeurde in het grote distributiecentrum in Landgraaf, maar ook op andere uitdeelpunten. Pogingen van het bestuur dat aan banden te leggen en de organisatie op andere punten te professionaliseren, struikelden naar hun zeggen over de onwil van de dagelijkse leiding.

Voor Dries Ausems, sinds januari bestuursvoorzitter, staat vast dat de zeven vrijwilligers met wie vorige week het contract is verbroken grote hoeveelheden eten uit het pand in Heerlen hebben meegenomen. “Hun verweer dat ze het voedsel niet zelf hielden, maar doorgaven aan anderen die het hard nodig hebben, doet niet ter zake. Hier is particulier voedselbank gespeeld, dat is niet uit te leggen aan mensen op de wachtlijst.”

Het bestuur, dat over de gebeurtenissen in Heerlen werd getipt via een anoniem toegestuurd filmpje, heeft nog geen aangifte gedaan van verduistering bij de politie. Volgens Ausems wordt daar woensdagavond over beslist. 

Bron: 1Limburg Nieuws