Home > 1Lunch: Pyromanen blijven politie stapje voor

1Lunch: Pyromanen blijven politie stapje voor

feb 17, 2016 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Uit een video die de Belgische politie vond tijdens de huiszoekingen na de aanslagen in Parijs, blijkt dat Belgische terroristen een topman van de Belgische nucleaire sector in de gaten hielden. De vondst voedt de angst dat terroristen een aanslag willen plegen op een kercentrale, in Doel of Tihange.

Afgelopen nacht werd Maastricht opnieuw opgeschrikt door een autobrand. Een geparkeerde auto aan de Heugemerweg ging rond 3:45 uur in vlammen op. Het is al de zoveelste brand in Maastricht. Ook de beloning van 5.000 euro heeft nog geen gouden tip opgeleverd.

Wielrenner Tom Dumoulin krijgt een eigen opera. Centraal staat zijn tijdens de komende Olympische Spelen in Rio de Janeiro. “Alle emoties en heroïek die zijn verstopt in de wielersport laten zich goed vertalen naar de opera”, legt Venlonaar Sef Thissen uit. De première van de opera wordt op dinsdag 10 augustus – direct na de olympische tijdrit – opgevoerd in het Openluchttheater in Valkenburg.

In Paradiso wordt vanmiddag de complete line-up van Pinkpop bekendgemaakt. De drie headliners van het festival zijn al bekend: , en . Daarnaast lekten nog enkele namen uit. verklapte het zelf, ook maakte het optreden zelf op de radio bekend en verder is al duidelijk dat naar Landgraaf komt. Wil je weten welke artiesten er nog meer naar Pinkpop komen? Hou tussen 12:00 uur en 14:00 uur onze site in de gaten.

Het bestuur van de Voedselbank Limburg-Zuid beslist vandaag of het aangifte gaat doen tegen zeven ontslagen vrijwilligers. Zij werden vorige week naar huis gestuurd, omdat ze . De kwestie kwam aan het licht door een anoniem ingestuurde video.

Doordat de Limburgse V&D’s definitief de deuren gesloten houden, zijn zo’n 400 tot 500 mensen werkloos geworden. Dat aantal kan nog oplopen als ook de toeleveringsbedrijven van de omgevallen warenhuisketen in de problemen komen. De medewerkers van V&D zitten vanaf vandaag thuis. Vanwege de aantrekkende economie is er wel goede hoop dat de oud-medewerkers een nieuwe baan zullen vinden.

Bron: 1Limburg Nieuws