Home > Eerste ‘steenlegging’ nieuwbouw kindcentrum De Geluksvogel in Limmel / Nazareth

Eerste ‘steenlegging’ nieuwbouw kindcentrum De Geluksvogel in Limmel / Nazareth

feb 17, 2016 | Maregio

Op de bouwplaats aan de Balijeweg in Limmel (naast de tunnel) vond woensdagmorgen de eerste steenlegging plaats in het kader van de nieuwbouw van kindcentrum De Geluksvogel. Alhoewel een echte steenlegging werd het niet, want om met een kleine 200 personen het bouwterrein te betreden was een beetje veel van het goede en vandaar dat men had bedacht om de kinderen op een andere manier te betrekken bij deze feestelijke gebeurtenis.

Zo werd dus niet de eerste steen gelegd, maar werd door wethouder Mieke Damsma, Dave Huntjens ( Lid van het College van Bestuur van Mosa Lira) en een aantal kinderen een doek onthuld waarop leerlingen een geluksvogel ( de naam van het nieuwe kindcentrum) hadden geschilderd. Ook werd een beeldje aangeboden dat later een mooie plek in het kindcentrum zal krijgen.

Kindcentrum De Geluksvogel wordt een duurzaam milieuneutraal gebouw dat plaats biedt aan o.a. basisschool, peuterspeelzaal, kinderopvang, bibliotheek, schoolmaatschappelijk werk en logopedie. Het kindcentrum zal ook de beschikking krijgen over een eigen gymzaal. In het mooie nieuwe gebouw zullen kinderen straks een volledig en modern onderwijsaanbod krijgen met de inzet van veel expertise en technologie.

Na het ondergronds brengen van de elektriciteitsleidingen, het aanbrengen van een tunnel onder de spoorwegovergang is de bouw van kindcentrum De Geluksvogel een volgende stap naar een verbetering van de wijken Limmel en Nazareth. Naar verwachting zal medio november dit jaar het kindcentrum De Geluksvogel in gebruik worden genomen.