Home > La Bergère Group neemt Hotel Mabi over

La Bergère Group neemt Hotel Mabi over

feb 17, 2016 | Maregio

La Bergère Group neemt een boutique hotel in Maastricht over met 55 kamers. Het gaat om City Centre Hotel Mabi dat per 1 april van dit jaar aan de hotels van La Bergère van Rino Soeters wordt toegevoegd. La Bergère heeft in de stad al bijvoorbeeld Kamboom en Townhouse. In Amsterdam is Soeters eigenaar van Qbic hotel.

City Centre Hotel Mabi is gevestigd in een markant gebouw gelegen aan de Kleine Gracht, direct grenzend aan de Markt. Het gebouw huisveste decennia lang dé bioscoop van Maastricht die eveneens de naam Mabi droeg, hetgeen simpelweg de afkorting is voor Maastrichtse Bioscoop.

19 Jaar geleden kochten René en Kika Persoon dé Mabi (zoals het hotel in de Maastrichtse volksmond liefkozend wordt genoemd) en bouwden het uit tot een zeer succesvol en goed bekendstaand boutique hotel. Het hotelconcept is volledig opgebouwd rondom het thema film. Gasten genieten dagelijks van een gratis filmvertoning in de bioscoopzaal. Het hotel telt 55 kamers en suites, een mooie bar, bioscoopzaal en een groot restaurant annex ontbijtruimte.’

René Persoon: ‘Dé Mabi voelt als ons ‘kind’, dat wij van kleins af aan, samen met tal van medewerkers, gasten en veel plezier en energie hebben opgebouwd. Nu het bedrijf volwassen is, laten wij het los. Opvolging is er niet; onze dochters slaan andere wegen in en daarbij hebben wij weer nieuwe plannen en uitdagingen voor de toekomst klaar staan. We zijn blij dat het we ons hotel kunnen overdragen aan een hotelbedrijf dat ook de Maastrichtse tradities en gastvrijheid begrijpt en koestert, zoals wij dat altijd gedaan hebben.’

Soeters tot slot: ‘Dé Mabi is en blijft wat ons betreft dé Mabi. Met deze overname gaat onze wens in vervulling om ook een hotel te runnen in het hart van het oude centrum. Alles bij elkaar zijn we met ingang van 1 april gegroeid naar 282 hotelkamers en 68 service appartementen.